Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή Πίτας Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου 2011


ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2011
Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 ο πολιτιστικός σύλλογος Ένωση Βορειοηπειρωτών  Ζακύνθου διοργάνωσε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας . Το γεγονός έλαβε χώρο  στο κοσμικό κέντρο ΜΟΥΣΕΣ στο Καλαμάκι παρουσία εκατοντάδων Βορειοηπειρωτών  και πολλών επίσημων προσκεκλημένων.
Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό συγκρότημα τον μικρών παιδιών το οποίο υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Άγγελου Τετράδη παρουσίασε ένα μικρό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από την Βόρειο Ήπειρο και το νησί μας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Συλλόγου Σπάρτακος Νταλιάνης ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Βορειοηπειρώτες και Ζακυνθινούς.  Επίσης αναφέρθηκε στην εκπληκτική ποριά και πολύ ενεργό δράση του Συλλόγου αυτά τα τρία τελευταία χρόνια καθώς και την πρόσφατη γενική συνέλευση των Βορειοηπειρωτών που έγινε με πρωτοφανές συμμετοχή περίπου 600 Βορειοηπειρώτες. Στην ψηφοφορία αυτή εξελέγη  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείτε από τους: Κωνσταντίνος Ντάλλας {Πρόεδρος}, Χριστόφορος Κόρδας, {Αντιπρόεδρος Α},  Λευτέρης Παππάς {Αντιπρόεδρος Β},  Σπάρτακος Νταλιάνης {Γραμματέας},  Λευτέρης Μπάκας {Γραμματέας Β},  Τίμος Γκιζέλης {Ταμίας}, Δημήτρης Λότσης {Ταμίας},  Μιχάλης Κέμπας {Έφορος},  Εμιλία Τσάτου {Έφορος},  Κώστας Καλογέρης (μέλος), Γιάννης Γκαμπής {πρόεδρος επιτροπής νεολαίας}, Μάνθος Χαρίσης (μέλος),  Σωτήρης Καλογέρης, (μέλος),  Έντης Σέσης (μέλος) και Λεονάρντος Τζάνης (μέλος).
Στην συνέχεα τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ντάλλας ο οποίος κάλεσε και κατονόμασε τα μέλη του Δ.Σ. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα {Αξίζει να σημειωθεί πως δεν κατονομάστηκε το αξιότιμο και ενεργό μέλος Μιχάλης Κέμπας ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους}.
Ο πρόεδρος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους: τον Θεοφιλέστατο  Διονύσιο, τον βουλευτή Ζακύνθου κ. Δημήτρη Βαρβαρίγο, τον αντιδήμαρχο κ. Άκη Λαδικό και τον προϊστάμενο του ΟΕΚ κ. Γιάννη Αμπελά. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην επίμονη προσπάθεια του Δ.Σ για ένα καλύτερο βίο τον Βορειοηπειρωτών στο νησί μας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους τρεις μήνες οι Βορειοηπειρώτες στα γραφεία μητρώου του δήμου και στα γραφεία ιθαγένειας στην περιφέρεια, καθώς και  στην επέτειο αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου που γιορτάζετε στις 13 Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος επισήμανε πως η απογραφή του Ελληνικού πληθυσμού στην Αλβανία είναι πολύ σημαντικό Εθνικό , Θρησκευτικό και ιστορικό ζήτημα. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί  τον μήνα Μάη και πρέπει το Δ.Σ. και η  πολιτεία να μεριμνήσει και να βοηθήσει ώστε οι Βορειοηπειρώτες να δώσουν βροντερό παρόν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Βόρειο Ήπειρο. «Αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει η αγαπημένη μας πατρίδα πρέπει να δώσουμε όλοι βροντερό παρών» είπε ο πρόεδρος κ. Ντάλλας
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος και το Δ.Σ. με την ευλογία του Θεοφιλέστατου Διονυσίου ο οποίος ευχήθηκε υγεία, χαρά και προκοπή στο Δ.Σ. και σε όλους τους  Βορειοηπειρώτες και μετέφερε τις καλύτερες ευχές και την ιδιαίτερη εκτίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χρυσόστομου προς όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στη Ζάκυνθο.
 Επίσης τις καλύτερες ευχές εξέφρασε  και ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος. Ο πρόεδρο κ. Ντάλλας και το Δ.Σ.  εξέφρασε  στον βουλευτή του νησιού το γεγονός της απαράδεκτης παράληψης αναφοράς στον  Ελληνικό  πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου στο σχολικό βιβλίου  της Ε δημοτικού - ενώ αναφέρετε σε όλο τον Ελληνικό πληθυσμό ανά τον κόσμο. Ο Βουλευτής με τη σειρά του υποσχέθηκε πως θα μεταβιβάσει το αίτημα του Δ.Σ στην κυβέρνηση και ιδικά στην υπουργό παιδείας.
Στην συνέχεα οι Βορειοηπειρώτες διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ως αργά το πρωί με την ζωντανή ορχήστρα του Νίκου Μποντίνη στο κλαρίνο και το τραγούδι του Άρη Πάσχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου