Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως Τελικά Φταίμε Εμείς

                                            
20 Χρόνια Ελεύθερος και Απροστάτευτος Βορειοηπειρώτης, είκοσι χρόνια είμαστε στην ίδια αφετηρία. Κόμματα, Οργανισμοί, Σύλλογοι, Ιδεολόγοι ποιος τελικά φταίει για την κατάντια μας?

Πρώτα πρέπει να αναλογιστούμε και ζητήσουμε ευθύνες από τον εαυτό μας. 20 χρόνια τώρα κάτι δεν κάνουμε καλά εμείς οι ίδιοι. Οι θεσμοί μας στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ και την Ελλάδα σκέφτονται στενόμυαλα, Κομματικά, προσωπικά, ιδεολογικά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά μερικές φορές, εμείς είμαστε πολύ στενόμυαλοι, μας πετάει οποιοσδήποτε μια καραμέλα και μας τρέχουν τα σάλα. Τόσα χρόνια και είμαστε ένας αριστερά ένας δεξιά, ακολουθούμε δρόμους και συμφέροντα που δεν θα ανταμώσουν ποτέ, ποτέ, ποτέ!

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας, την περιουσία μας{ πράγματα που δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα το 2011 πολύ υπουργοί και βουλευτές που συναλλαζόμαστε, πολύ δημοσιογράφοι, καναλάρχες, δημόσιοι υπάλληλοι και απλή πολίτες} κατά την γνώμη μερικών επαρχιωτών Βορειοηπειρωτών πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε μερικά αυτονόητα   πράγματα όπως:

1.Να φτιάξουμε έναν ενιαίο θεσμό ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ
(που να έχει πάνω από όλα τον ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ μακριά από κομματικά, ιδεολογικά προσωπικά συμφέροντα).

2. Αυτός ο θεσμός  να απαιτεί και προστατεύει τα αυτονόητα δικαιώματα του Βορειοηπειρώτη στην Ελλάδα, Αλβανία και ανά τον κόσμο,πρώτα απαιτείς τα δικαιώματα σου από την μάνα πατρίδα Ελλάδα που 20 χρόνια τώρα ταλεπωρήτε ο κάθε ένας μας και μετά απαιτείς από την Αλβανική κυβέρνηση τα δικαιώματα του σου στη ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

3.Να αποκτήσουμε μια ενιαία φωνή που θα λέει τα ίδια και θα απαιτεί τα ίδια πράγματα ανά τον κόσμο. Μια ενιαία γραμμή που θα ακολουθήσουμε όλοι οι Βορειοηπειρώτες.
(Ας αποκτήσουμε δικό μας τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό επιτελούς έτσι θα προβάλουμε μόνοι μας τον πολιτισμό μας τα αιτήματά μας, αν δεν μπορούμε να το κάνουμε στην Αλβανία ας το κάνουμε στην Ελλάδα).

4. Ας γίνουμε επιτελούς μια γροθιά που θα χτυπά το ίδιο σε κάθε τραπέζι βουλευτή, υπουργού, πρωθυπουργού.

5.Ας απαιτήσουμε να εκπροσωπηθεί ο Βορειοηπειρώτης και στην Ελληνική Βουλή με δικούς της βουλευτές, πως απαιτούμε από τους Αλβανούς μόνο? [Αν αυτό δεν γίνει εφικτό τότε  στης βουλευτικές εκλογές γιατί να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και όχι ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ?]

6. Γιατί να υπάρχουν Ομόνοια ΚΕΑΔ ΜΕΓΚΑ Οργανισμοί και Σύλλογοι διάσπαρτη και χωρίς ουσία. Ας ενωθούν όλοι αυτοί αν θέλουν το καλό του ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ. Όποιος δεν θέλει ας κάνει στην άκρη και ας μην γίνει εμπόδιο, ας πάει σπίτι του!

ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝOΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου